Roma származásuk miatt nem engedtek be embereket egy miskolci szórakozóhelyre?

Megosztás

Az eddigi információk szerint a kidobó emberek a bejáratnál feltartóztatták, nem engedték be, hanem elküldték a szórakozni kívánó roma embereket, bőrszínük miatt. A dolog itt viszont még nem ért véget, mert némi roma-roma ellentét lett az interneten is.

Miskolc belvárosában egy szórakozóhelyen (ide kattintva olvasható az eredeti bejegyzés) történt az eset pénteken. Egyelőre még csak az elutasított férfi (N. József) szemszögét ismerhettük meg. Szerkesztés nélkül tesszük közzé.

“Kedves barátaim ismeröseim az elmúlt éjszaka be szerettem volna menni a képen látható szórakozó helyre, egy kicsit szórakozni táncolni!De sajnos szomorúan távoztam!Előttem négy fiatal sorakozott utánuk álltam ,öket a eltanálcsolták a csodálatos kigyurt biztonság örei származásuk mivoltából!!!!!???

Ilyen van hol élünk emberek nem szabad ország ez????Vagy ez csak itt Miskolcon megtehető???Hol van ez leirva hogy egy biztonsági ör (kidobó)megszabja ki mehet be szórakozni????És akkor tovább irom gondomat nagy duzzogva vissza fordult a négy fiatal, jöttem én már készitettem a belépő árát rám nézett a kidobó,biztonsági emberünk majd kérdést intézett a kollégájához beengedjük???? kérdezte rám nézett és intett a fejével nem majd közölte velem menjek el ,”ide nem jöhetsz be!!!Feltettem egy kérdést miért is???Dühösen rám förmedt és azt mondta “huzzál el innen!!!

Hátat forditottam és kiballagtam!!!Persze hogy nem fogok öt kidobóval cirkuszolni, de ezt azért irom le mert szerintem semmi joguk nem volt elkúldeniük!!!Életemben másodszor szerettem volna bejutni, nem voltam alkoholos állapotban mivel nem iszom és autóval voltam!Azzal meg hogy kreol böröm van sokat kertészkedem és jobban fog a nap az megint nem kifogás szerintem hogy nem engedtek be a szórakozó helyre!!!Meg szerintem egy biztonsági ember ne szabja már meg az én életemet hogy be enged vagy sem!!!!

A mindennapi munka és rengeteg felelöségteljes élet után, had döntse már el hol szórakozzon az ember, és ne egy biztonsági kidobó szabja meg hogy tetszik a pofám vagy sem!!!Nagyon csalódottan távoztam és azért irom le hogy tudja mindenki sajnos ilyen életet élünk és már szórakozni sem lehet mert ilyen emberek vesznek körbe bennünket!!!!Úgyhogy gondoljátok meg ha erre indultok mert nem biztos hogy bejuttok!!!Szép napot kívánok mindenkinek!!!!”

A hozzászólások között viszont romák ismerték el, hogy azért is éri őket hátrányos megkülönböztetés, mert van közöttük egy olyan alsó réteg, aki rendszeresen csinálja a balhét, emiatt viszont a nagyobb számú, rendes közösséget ugyanúgy lenézik.

“Nem meglepő a történet.Nemrégiben hasonlót éltem át egy másik miskolci szórakozóhelyen.Sajnos valóban bőrszín alapján ezek a kigyúrt úriemberek megszabhatják,hogy ki mehet be és ki nem!Nem tudom ki hatalmazza fel őket erre,de sok mindent elárul korunk társadalmáról ez a kis történet is…Vannak színvonalasabb helyek Miskolcon,ahol kellemesen szórakozhat bármilyen rasszú ember!Egyébként feljelentést is lehet tenni,bár nem ér annyit az egész! “

“Sajnos a rendes roma emberek renovéját is elb@szták a többiek!

Nekem is van nem egy roma származású kollégám,és igen, beszéltük,hogy sajnos nekik mennyire nehéz,mennyire mínuszról indulnak az alja miatt,akik a balhét csinálják!”

Nekünk mik a tapasztalataink Borsodban?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek